Du behöver stöd i krisen

Dina guider i mediedjungeln

Vi har granskat – och har själva blivit granskade

När mediedrevet går behöver du stöd. Inte för att dölja sanningen, men för att kommunicera rakt och effektivt.

Ordning och reda i affärerna och organisationen, fakta och budskap på plats, en företagskultur som är öppen och trygg – och förståelse för hur journalistik fungerar. Allt det där är en bra grund för att komma ur en oväntad kris med hedern i behåll och varumärket i gott skick.

Men varje sådan händelse har sin egen dramaturgi. Du kan behöva hjälp utifrån för att förstå vad som håller på att hända, vad som blir effekten av ditt eget handlande och vilka möjligheter du har i en specifik situation.

Tveka inte att ta kontakt med experter på området. Prata med oss eller med andra som också har koll på båda sidor av en mediegranskning. Som vet hur det är att granska – och hur det är att själv bli granskad.

Ett samarbete med Johansson & Genborg bygger på förtroende. Insatserna anpassas till dina särskilda behov. Den bästa krishanteringen är den som görs innan krisen uppstår. Men är den redan ett faktum lagar vi efter läge.

Exempel på insatser:

  • Analys av mediernas agenda – Analys av risker och möjliga mediemisstag – Dina rättigheter – Saker du inte kan påverka –Så bemöter du journalister – Träning för att intervjun ska bli bra – Arrangemang av presskonferenser och andra mediekontakter – Då kan du säga nej – Så gör du när det det blir fel – Så når du ut med din egen berättelse